TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

14.11.2020.
HO „Nova Nada“ iz Norveške donirala ruksake sa školskim priborom za djecu u BiH

„NOVA NADA“ ponovo je pokazala svoju humanost i ovaj put donirala je ruksake sa školskim priborom za djecu sa posebnim potrebama i djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja općina Bihać, Prijedor, Kljuć, Mostar, Busovaća, Travnik, Tuzla, Kiseljak, Brčko, Živinice, Kalesije, Lukavca, Hadžići, Gorazda, Janje, Nove Kasabe, Vlasenice, Milića, Srebrenice i Bratunca.

Tuzlarije


Ova donacija će pomoći djeci u potrebi kako bi što sretnije i uspješnije započeli novu školsku godinu. Školski pribor koji se nalazi u torbama bio je raspoređen po planu rada u osnovnim školama. Tako da učenici sa ovim priborom, obezbijeđeni su tokom cijele godine.

Roditelji nisu krili zadovoljstvo i većina ih ističe da ova donacija ima važnost za njihovu djecu.

Tuzlarije


Na ovaj način pokušavamo barem malo da olakšamo, život, rad i učenje djeci kao i njihovim roditeljima, nadamo se da će im ova donacija barem malo pomoći i da će u ovoj školskoj godini dati mnogo bolje i kvalitetnije rezultate. Još jednom od srca se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u akciji i izmamili dječici osmijeh na lice a roditeljima skratili novčane muke. Sačuvajmo djecu u Bosni i Hercegovini, budimo humani, poručili su iz humanitarne organizacije Nova Nada.
Ono što radi humanitarna organizacija „Nova Nada “ iz Norveške može biti najbolji primjer drugima, a posebno našoj dijaspori, jer su članovi ove norveške humanitarne organizacije uglavnom porijeklom iz Bosne i Hercegovine, pa ako nećemo, ili ne znamo da se organiziramo, a onda im se pridružimo na njihovom svijetlom, plemenitom i humanitarnom zadatku.

Osmrtnicama ba