TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

30.03.2015.
JU OŠ Simin Han i Organizacija za djecu i mlade ˝Osmijeh za Osmijeh˝
Multifunkcionalna trening kuća za mlade
Tuzlarije


JU OŠ Simin Han i Organizacija za djecu i mlade "Osmijeh za Osmijeh" su potpisali Ugovor o zakupu potkrovlja "Male škole" u kojem će se instalirati Multifunkcionalna trening kuća za mlade LABIRINT. Finansijsku i organizacionu podršku za ovu aktivnost dala je Fondacija tuzlanske zajednice zajedno sa partnerima Institut za razvoj mladih KULT iz Sarajeva i World Vision BiH, ADP Majevica.

Tuzlarije


Pokretanje trening kuće za mlade je ideja koju je Fondacija tuzlanske zajednice razvijala u toku predhodnih godina te koja predstavlja nastavak kreiranja uslova za razvijanje kapaciteta mladih omladinskog sektora u Gradu Tuzli. Uspostavljanjem multifunkcionalne trening kuće za mlade "LABIRINT" će se osigurati angažman velikog broja mladih ljudi sa područja tuzlanske regije te osigurati prostor za mlade u kojem će se moći organizovati višednevne edukacije sa mogućnošću prenoćenja

Tuzlarije


"Do kraja 2015 godine očekujemo da će Grad Tuzla na raspolaganju imati funkcionalnu kuću za mlade sa mogućnosti organizovanja višednevnih edukacija za grupe sa prenoćištem do 40 Tuzlarijekreveta. Dodatno, trening kuća će pružati mogućnost organizovanja različitih edukacija jer će biti opremljena sa multimedijalnim sadržajima", rekla je Asja Dizdarević, predsjednica OzO-a.

"Zahvaljujući saglasnosti Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, podršci Školskog odbora stvoreni su uslovi za saradnju sa Organizacijom za djecu i mlade "Osmijeh za Osmijeh" i Fondacijom tuzlanske zajednice. Ovo će svakako poboljšati kvalitet formalnog obrazovanja za učenike OŠ Simin Han ali i neformalnog obrazovanja za djecu i mlade. Ovo je samo jedan u nizu pozitivnih primjera saradnje JU OŠ Simin Han i društvene zajednice. JU OŠ Simin Han je još od perioda kada je direktor škole bio rahmetli Osman Hasić bila prepoznatljiva kao otvorena škola i ovo je na naki način nastavak dobrih priča iz Simin Hana", podcrtao je Nijaz Hamidović direktor JU OŠ Simin Han.

Svečano otvaranje Multifunkcionalne trening kuća za mlade LABIRINT je planirano 9. maja na 69. rođendan naše škole.

Info škole