TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

16.11.2016.
JU OŠ ˝Čelić˝
Obilježena Sedmica ˝Kupujmo, koristimo domaće˝
U periodu od 24.10.2016. godine do 28.10.2016. godine u JU OŠ "Čelić" u Čeliću obilježena je Sedmica "Kupujmo, koristimo domaće".

Tuzlarije


Tuzlarije


Cilj je bio pobuđivanje svijesti i jačanja kritičkog mišljenja kod učenika o značaju i konzumiranju domaćih proizvoda, te briga za stare i iznemogle osobe u mjesnim zajednicama Ratkovići i Čelić.

Navedene aktivnosti odvijale su se sljedećim redom: Svaka odjeljenska zajednica od I-IX razreda u okviru svojih odjeljenja dala je svoj doprinos na način da su izrađeni plakati sa domaćim proizvodima sa jasnim porukama o značaju domaćih proizvoda.

Svi razrednici, nastavnici i učenici uključili su se donoseći u školu domaće proizvode. U okviru likovne sekcije kreirana je izložba u školi u cilju razvijanja svijesti učenika o značaju domaćih proizvoda. Navedenim proizvodima kreirana je zajednička izložba u holu naše škole.

Tuzlarije


Pedagog-psiholog škole Sadifa Memić ostvarila je saradnju sa d.o.o. Mljekara Smajić Ratkovići. U tom kontekstu za učenike je održana vrlo kvalitetena prezetacija od strane direktora gospodina Mevludina Smajića i Mirze Forić uposlenika ove djelatnosti, u cilju razvijanja kritičke svijesti kod učenika o značaju i konzumiranju domaćih proizvoda
.
Učenici područne škole Ratkovići sa svojim učiteljicama posjetili su d.o.o. Mljekara Smajić Ratkovići. Na taj način usvojili su mnoga saznanja o navedenoj firmi i njenom značaju na našim prostorima.

Prijatelj Sedmice ´´Kupujmo, koristimo domaće´´ bila je mljekara Smajić Ratkovići. Navedena firma je donirala veliki broj mliječnih proizvoda učenicima naše škole. Završni dio sedmice bio je obilazak i poklanjanje domaćih proizvoda starim i iznemoglim osobama u Čeliću i Ratkovićima.