TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

18.12.2014.
Promocija dječije kreativnosti i talenta u JUOŠ „Novi Grad“
Zajedno osvajamo svijet
Posustane li čovjek na svom putu, savladan silnim obavezama, strahovima, frustracijama, pomisli li kako više nema snage i ideja, te dođe u iskušenje da digne ruke od svega, treba učiniti samo jedno – vratiti se DJECI. Ona su nepresušan izvor energije i nadahnuća, oni nas uvijek i iznova oduševljavaju i podsjećaju da vrijedi živjeti i ne odustajati od ideje da život ipak može i treba da bude ljepši i bolji.

Tuzlarije


Trebali ste sinoć biti s nama, zaviriti u kino salu JUOŠ „Novi Grad“ i zajedno sa učenicima osam osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona slaviti raskošne talente naše djece. Pjevali su, plesali, svirali, glumili, recitovali, slikali na našoj sceni učenici Građevinsko-geodetske škole Tuzla, Srednje muzičke škole, Hemijske škole, OŠ „Brčanska Malta“, OŠ „Rainci Gornji“, OŠ „Sjenjak“, OŠ „Centar“ i škole-domaćina OŠ „Novi Grad“.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Sinoć smo svi „zajedno osvajali svijet“, osvajali ga znanjem, talentom i kreativnošću. Hvala svim učenicima i profesorima koji su sarađivali s nama u realizaciji ove manifestacije.

M.H.