TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

20.12.2014.
Učenici OŠ „Brčanska Malta“ aktivni učesnici projekta
„Jedan dan u mojim kolicima“

S ciljem doprinosa afirmaciji i prihvatanju djece i mladih sa invaliditetom u školskoj sredini kao i u našoj zajednici učenici 3b i 7b odjeljenja OŠ „Brčanska Malta“ sa svojim nastavnicama Ćosić Elvirom i Hodžić Eminom uzeli su učešće u realizaciji projekta „Jedan dan u mojim kolicima“.

Tuzlarije


Tuzlarije


Na zajedničkoj edukativno- kreativnoj radionici održanoj u objektu Centra „Koraci nade“ djeca i mladi sa invaliditetom korisnici Centra prezentovali su svoja životna iskustva i postignuća. Prezentovali su igrokaz koji je imao poučnu poruku o prihvatanju i poštivanju različitosti. Uz poetsko druženje, čitanje pjesama i priča učenici i korisnici Centra realizovali su i završni dio a to je likovna radionica, u kojoj su imali mogućnost izraziti svoja osjećanja.

Tuzlarije


Tuzlarije


Učenici OŠ „Brčanska Malta“ i njihovi vršnjaci korisnici Centra pokazali su zajedno svoje mogućnosti, stekli nova prijateljstva i pozitivna iskustva u interakciji. Učenici OŠ „Brčanska Malta“ obradovali su svoje nove prijatelje skromnim ali kreativnim poklonima.

Emina Hodžić