TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

30.03.2015.
U OŠ “Solina”
Održano Kantonalno takmičenje iz matematike
U subotu, 28.3.2015. godine održano je Kantonalno takmičenje iz Matematike za učenike osnovnih škola Tuzlanskog kantona.
Organizator takmičenja je Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, uz podršku Udruženja matematičara TK a domaćin OŠ “Solina”. Na takmičenju je učestvovalo 211 učenika koji su na općinskim takmičenjima izborili pravo učešća na Kantonalno takmičenje iz Matematike.

Tuzlarije


Članovi svih komisija su blagovremeno obaviješteni o svojim imenovanjima; predstavnici PPZ-a Tuzla su donijeli zapečaćene koverte sa testovima, a testatori su dobili testove neposredno pred početak testiranja.
Učesnici takmičenja su svečano dočekani i pozdravljeni od strane direktorice, predstavnika PPZ-a i UMTK, te kratkim prigodnim programom nakon intoniranja himne BiH.
Takmičenje je počelo u 10:15, testiranje učenika je trajalo do 12:15, nakon čega su komisije pristupile ocjenjivanju radova. Dok su Komisije za ocjenjivanje radova pregledali testove, učenici i nastavnici su mogli da se okrijepe u holu škole, gdje su bila istaknuta i rješenja zadataka za sve razrede.


Dok su učenici radili predviđene zadatke, nastavnici su održali Aktiv nastavnika Matematike, sa predstavnikom PZ Harizom Agićem i predsjednikom UMTK Mehmedom Nurkanovićem.
Komisija za šifre je izvršila unos šifri, a nakon pregledanja radova učenika koji su uložili žalbe, svi podaci su uneseni i napravljena je rang lista učenika.

Tuzlarije


Konačni rezultati, podjela diploma i zahvalnica i proglašenje najuspješnijih je obavljeno u 16:30, sa malim zakašnjenjem zbog ponovnog pregleda radova učenika koji su uložili žalbe.


D I P L O M E/POHVALE

6. RAZRED

1. Kanita Rakovac OŠ “Kalesija”
2. Jelena Pejić OŠ “Brčanska Malta”
3. Danijel Kulić JU Prva osnovna škola Živinice
3. Ahmetašević Lamija OŠ “Dr. Safvet-beg Bašagić”
.4. Dario Petric OŠ “Pazar
5. Hilmo Tulumović OŠ “Đurđevik
5. Ajla Baturić OŠ “Mustafa Ćazim Ćatić”


7. RAZRED

1. Aldin Saračević OŠ “Mejdan”
2. Asja Osmić OŠ “Pazar”
3. Adna Mehanović OŠ “Dr. Safvet-beg Bašagić”
4. Selma Džafić OŠ “Čelić”
5. Anis Nuhić OŠ Lukavac Grad
6. Belmin Arnaut OŠ “D. Orahovica”8. RAZRED

1. Amra Musemić OŠ “Pazar”
2. Ajna Softić OŠ “Mehmed-beg Kapetanović”
3. Amina Fazlić OŠ “Pazar”
4. Elvedin Podanović OŠ “Poljice”
5. Nura Efendić OŠ “Tušanj”
5. Aldina Delić OŠ “Prokosovići”
6. Muhibija Kavazović OŠ “Tušanj”


9. RAZRED

1. Mirza Omerčić OŠ “Duboki Potok”
.2.Sabina Suljić OŠ “Poljice”
2. Ahmed Imamović OŠ “Kalesija”
3. Omer Abdulkerim Mehanović OŠ “Safvet-beg Bašagić”
4. Amina Grbić OŠ Gračanica
5. Ervin Hajdarević OŠ “Solina”
6. Ademir Sejdinović OŠ “Brijesnica”OŠ “Solina” se zahvaljuje svima koji su doprinijeli da takmičenje protekne bez poteškoća: PZ TZ, UMTK, firmama Platinium i Boni sokovi d.o.o. za nesebičnu podršku u logističkom dijelu (sendviči, sokovi, osvježenje), a najuspješnijim učenicima želimo mnogo uspjeha na Federalnom takmičenju.

Priredio(la): Novinarska sekcija OŠ “Solina”