TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

18.05.2015.
Sedmica mira u JUOŠ „Novi Grad“
Prezentacija dramskog i recitatorskog stvaralaštva

U trećoj sedmici mjeseca maja, „Sedmici mira“, već tradicionalno se organizira niz aktivnosti baziranih na postulatima obrazovanja za mir, a pod pokroviteljstvom MONKS-a i u organizaciji PZTK Tuzla i Kantonalnih i oćinskih aktiva direktora osnovnih i srednjih škola TK. Obrazovanje za mir vrijednosna je edukacija koja razvija kulturu mira i nenasilja, promovira afirmaciju i zaštitu ljudskih prava, ravnopravnost na svim društvenim nivoima, društveno pravedne odnose, kritičko mišljenje, razvija građansko, demokratsko sudjelovanje, otvorenu i konstruktivnu komunikaciju te utemeljuje kulturu mira i solidarnosti.

Tuzlarije


U skladu sa navedenim postulatima, osnovne i srednje škole u Sedmici mira organizuju različite aktivnosti i otvaraju svoja vrata gostima, prijateljima, roditeljima, lokalnoj zajednici, te predstavljaju rad svojih učenika u vannastavnim aktivnostima. Našoj školi pripala je čast da bude domaćin kreativcima iz oblasti dramskog i recitatorskog stvaralaštva.

Uživat ćemo svi zajedno u promociji raskošnog dječijeg talenta, družiti se, podržavati jedni druge, njegovati lijepu riječ, prijateljstvo, mir.

Otvorit ćemo vrata svoje škole, otvoriti svoja srca i poslati svima poruke mira i ljubavi. Dođite u JUOŠ „Novi Grad“ u utorak, 19. maja 2015.godine u 9 sati.

Priredio(la): Kolektiv JUOŠ „Novi Grad“