TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

20.05.2015.
OŠ ˝Simin Han˝
Prezentacija ritmike i modernog plesa
U trećoj sedmici maja "SEDMICA MIRA" već tradicionalno se organizira niz aktivnosti baziranih na postulatima obrazovanja za mir, a pod pokroviteljstvom MONKS-a i u organizaciji PZ TK Tuzla i Kantonalnih i Općinskih Aktiva direktora Osnovnih i Srednjih škola TK. Obrazovanje za mir vrijednosna je edukacija koja razvija kulturu mira i nenasilja, promovira afirmaciju i zaštitu ljudskih prava, ravnopravnost na svim društvenim nivoima, društveno pravedne odnose, kritičko mišljene, razvija građansko, demokratsko sudjelovanje, otvorenu i konstruktivnu komunikaciju te utemeljuje kulturu mira i solidarnosti.

Tuzlarije


U skladu sa navedenim postulatima Osnovne i Srednje škole u Sedmici mira organizuju različite aktivnosti i otvaraju svoja vrata gostima, prijateljima, roditeljima, lokalnoj zajednici, te predstavljaju rad svojih učenika u vannastavnim aktivnostima. Našoj školi pripala je čast da bude domaćin kreativcima iz oblasti ritmike i modernog plesa.

Uživat ćemo svi zajedno u promociji raskošnog dječijeg talenta družiti se, podržavati jedni druge, njegovati lijepu riječ, prijateljstvo, mir.

Otvorit ćemo vrata svoje škole, otvori svoja srca i poslati svima poruke ljubavi i mira. Dođite u J.U.O.Š „SIMIN HAN´´ u četvrtak, 21. maja 2015 godine u 9h i 30min !