TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

26.05.2015.
OŠ Simin Han
Obilježena Međunarodna sedmica mira
Tuzlarije


Treća sedmica u mjesecu maju se obilježava kao Međunarodna sedmica mira u kojoj se raznovrsnim sadržajima građanima šalju poruke potrebnog mira, suživota i tolerancije. U Osnovnoj školi Simin Han od 18. do 22. maja 2015. godine organizovano je obiljezavanje manifestacije „Sedmice mira“ u okviru realizacije Programa „Obrazovanje za mir“, a pod pokroviteljstvom MONKS-a i u organizaciji PZ TK Tuzla i Kantonalnih i Općinskih Aktiva direktora Osnovnih i Srednjih škola TK.

Tuzlarije


Ovaj jedinstveni model mirovnog obrazovanja zasnovan je na stajalištu da mir predstavlja urođenu želju i sposobnost u svim ljudskim bićima, te da je najveća potreba i krajnja sudbina čovječanstva postići mir u svim dimenzijama života: unutrašnjoj, međuljudskoj, međugrupnoj, međunarodnoj i globalnoj.
Škola je organizirala niz aktivnosti u okviru kojih će učitelji/nastavnici s učenicima predstaviti koncepte kulture mira.

Tuzlarije


Učenici će dobili priliku da na kreativan način uče, istražuju i razmišljaju o životu zasnovanom na temeljima pravde, jednakosti i jedinstva. Sve aktivnosti su imale jasno osmišljene ciljeve i zadatke.

Info služba škole