TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

04.11.2015.
JUOŠ ˝Simin Han˝
U jednom danu i maskenbal i projekat ˝Mali pješaci˝
Tuzlarije


U JUOŠ "Simin Han" 30. oktobar je protekao u znaku realizacije projekta "Mali pješaci" i maskembala povodom Hallowen dana. Prvo su učenici I b razreda posebnim maskama obilježili Hallowen te na zabavan način i igru odlučili da se suprostave strahu.

Tuzlarije


Ovo je bila prilika da se kroz igru sa maskama učenici oslobode fobije o mraku, vješticama, nestvarnim likovima i junacima iz crtanih filmova prerušavajući se u kostime i maske. I ovaj put su se vrijedne rediteljke potrudile da naša djeca uživaju u obilježavanju tog dana.

Tuzlarije


Poslije izuzetne zabave zajedno sa ucenicima I a razreda su nastavili učestvovati u realizaciji projekta "Mali pješaci". Fondacija "Crni Labud" u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja TK, organizovala je edukaciju učenika prvih razreda naše škole iz oblasti saobraćajne kulture i poznavanja saobraćajnih propisa.

Tuzlarije


Fondacija ovim projektom želi da sačuva lik i djelo Narodnog heroja Senada-Mehdina Hodžića "Crnog Labuda" s ciljem podizanja nivoa obrazovanja, organizovanjem edukativnih, sportskih, historijsko-kulturnih i drugih manifestacija kako bi razvila svijest o saobraćajnim propisima, pravima djece, jačanja socijalnog dijaloga, zaštiti ljudskih prava, slobode mišljenja u duhu tolerancije i mira.

Tuzlarije


Projekat "Mali pješaci" je edukativnog karaktera usmjeren na edukaciju i ponašanje najmlađih učesnika u saobraćaju.Osnovni cilj je pripremiti djecu predškolskog i školskog uzrasta za samostalno učestvovanje u saobraćaju kao pješaci ali i biciklisti.

Tuzlarije


Prateći NPiP i uvodom u realizaciju teme "Saobraćaj" današnja edukacija učenika će pomoći učenicima da razviju svijest o oprezu prilikom prelaska ulice ali i načinu na koji mogu bezbjedno prelaziti ulicu. Predavači su bili iskusni instruktori iz Auto škole, policajci, saobraćajci.
Učenici su na kraju prezentacije dobili edukativne letke i slikovnice primjerene današnjoj temi.

Tuzlarije


Predavanje je bilo primjereno učeničkom nivou, učenici su bili slobodni da postave pitanja i da podijele iskustva iz života vezana za temu. Predavači su na zanimljiv način poučili naše prvačiće o pravilima koje trebaju poštovati kako bi bili sigurni pješaci u saobraćaju.