TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

06.11.2015.
Učenici 9a OŠ „Novi Grad“ poručuju:
Sretno, Dina!

Dragi naši sugrađani, sretni smo što s vama možemo podijeliti jednu lijepu vijest. Dina Mahmud, naša drugarica iz razreda, u nedjelju putuje u Indoneziju na Svjetsko prvenstvo u karateu. Naime, Dina je uspjela ostvariti normu potrebnu za Svjetsko prvenstvo, te je postala članica državne reprezentacije.

Tuzlarije


U intervjuu za školske novine Dina je izjavila: „Potrebno je mnogo odricanja da bi se ostvario cilj. Najzasluzniji za moj uspjeh je moj trener Fikret Selman, a podršku dobivam od porodice. Na nedavno održanim izbornim turnirima ostvarila sam normu za Svjetsko prvenstvo u karateu koje ce se u novembru održati u Džakarti, Indonezija.

Na Svjetskom prvenstvu ce ucestvovati takmicari iz 130 zemalja svijeta i velika mi je čast što cu braniti boje Bosne i Hercegovine. Svi karatisti su prije nekoliko dana bili obradovani viješću da je karate ušao u porodicu olimpijskih sportova i da ce biti na programu Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine. Dat cu sve od sebe da odem na olimpijadu i osvojim medalju za svoj grad i državu. To bi za mene bilo ostvarenje sna.“

Mi želimo Dini puno uspjeha na Svjetskom prvenstvu i čestitamo na svim dosadašnjim uspjesima. Nadamo se i vjerujemo da će ostvariti sve svoje snove, jer znamo da je vrijedna i uporna.

Sretno, draga naša Dina!

Učenici 9a i razrednica