TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

20.11.2015.
˝EKO – ZELENI˝ i JUOŠ ˝Simin Han˝
Uspješno izvedena akcija pošumljavanja

Jučer je u OŠ "Simin Han", Područno odjeljenje Požarnica, u saradnji sa "EKO – ZELENI" TK izvedena je najavljena akcija pošumnjavanja. Ekološka akcija je upriličena u povodu nastupajućeg Dana planina. Na početku programa učenici su se obratili prisutnim gostima sa bogatim ekološkim programom. Naglašen je značaj ovakvih akcija za zdravlje svih nas koji zivimo i boravimo na ovim prostorima.

Na početku prisutnim se obratio direktor škole Nijaz Hamidović koji je izrazio zahvalnost za odabir naše škole za ovako značajan projekat.

Tuzlarije


Ovoj akciji su se odazvali svi učenici, roditelji, predstavnici MZ, uposlenici škole, Pero Mićanović, Rasim Hamidović i Avdulah Smajlović (ekološki privrednici), te vjerni mediji TV 7 i ostali prijatelji prirode i zaštite zivotne sredine.

Poseban značaj ovoj akciji je privukao pažnju zasađivanjem novog drveta na našim prostorima zvano PAULOWNIA (15 komada) koja ima veoma brz rast u odnosu na sva druga drveća.
Pored ove vrste zasađeno je i 200 sadnica crnogoricnog drveta koji će za buduće vrijeme činiti "Zelenu šumicu" u kojoj će moći svi da uživaju i udišu čist zrak
Tuzlarije


Prisutnima se obratio i prof.dr. Muhamed Omerović predsjednik „EKO-ZELENI TK koji je sve ovo donirao uz podršku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK, JP Šume i Pedagoški zavod TK, te uručio ekološku Plaketu školi kao domaćinu za obilježavanje Dana planina i akcije pošumljavanja. Svi prisutni su zajedno sa učenicima naše škole praktično pomagali pošumljavanju.
Sa zadovoljstvom je akcija završena, a učenici su nagrađeni slatkišima i lijepom knjigom "Eko-vodič", a odrasli su imali osvježenje i kafu.

„Bez šuma nema čistog zraka niti zdrave-dobre pitke vode“

Info-sluzba skole