TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

25.11.2015.
OŠ ˝Simin Han˝
Učenici svjesni važnosti obilježavanja državnih praznika

Jučer je u OŠ "Simin Han" održana Svečana akademija praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Tuzlarije


Polaganjem cvijeća poginulim borcima NOR-a i braniocima ARBiH na spomen obilježju MZ Simin Han ispred Agora centra direktor škole Nijaz Hamidović je u svom obraćanju istakao važnost patriotizma i žrtvovanja mnogih života za domovinu.

Tuzlarije


Minutom šutnje i učenjem Fatihe ukazano je poštovanje borcima proteklih ratova.

Dio programa posvećen je završetku projekta "Korak do zdravog života" realizovanog sa Agora centrom i Udruženjem penzionera i lokalne zajednice Simin Han.

Tuzlarije


Uređeno školsko igralište i sportski poligoni koji su jučer zvanično i predati na korištenje učenicima.


Svečana Akademija održana je u sali naše škole.
Učenici nižih razreda koji su vodili program pokazali su prisutnima da su oni odgovorni, ozbiljni i zreli mladi ljudi i da poštuju i vole svoju jedinu domovinu BiH.

U svečanim odijelima, odvažni i pametni referisali su historijske činjenice u vezi našeg velikog praznika. Čitajući referate pokazali su svoju zrelost, odvažnost, ponos i svjesnost što su oni najvažnija karika našeg društva i njihove sigurnije budućnosti.

TuzlarijeMir je vrijednost i jedini garant za siguran i slobodan život i suživot. Uspostavljanjem reda nasuprot haosa, uspostavljanjem tolerancije u međuljudskim odnosima razvijamo univerzalne vrijednosti u našoj domovini.

Prisutnima su se obratili direktor škole Nijaz Hamidović, zahvalio se što su svojim prisustvom uljepšali današnju svečanost, zatim gosti u ime Antifašističkog udruženja i SUBNOR-a, predstavnik Udruženja boraca ARBiH TK uz poruke da nema bolje i ljepše zemlje od naše domovine Bosne i Hercegovine da je ne ostavljamo tražeći negdje drugo bolju zemlju.

TuzlarijeNadamo se da će naši naraštaji izgraditi domovinu koja će biti uzorna i vođena pravednim, dobrim, mudrim i poštenim vođama, a da će njihovo životno iskustvo i obrazovanje donijeti velike promjene i da će imati finansijski sigurniju budućnost u našoj domovini.

Svim učenicima, roditeljima, uposlenicima naše škole, građanima i građankama sretan 25.novembar Dan državnosti BiH poželio je direktor škole.

Info-služba škole