TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

18.12.2015.
Zimski sajam u OŠ ˝Novi Grad˝:
Vrijedno radili i za svoju školu zaradili
U JU OŠ Novi Grad danas je bilo jako živo. Sve je bilo u znaku trgovine. Svi razredi imali su u fiskulturnoj sali svoje prodajni štand. Tačnije organizovan je Zimski prodajni sajam.Svi učenici ove škole su vrijedno radili na prodaji svojeručno izrađenih zanimljivih proizvoda. Našlo se tu kolačića, čestitki, kutijica, slika, igračaka, nakita, zdravih napitaka, pita, ukrasa, skluptura od žice.... ma svega i svačega. Sve to za bazar i pazar srcem pripremili su učenici, nastavnici i roditelji.

Tuzlarije


Aktivnost je bila zamišljena kao jedan od načina da se riješi nabavka klima uređaja u učionicama, a kao jedan od identifikovanih prioriteta u škol. 2015/2016. god. Inicijativa je potekla od nastavnika predmetne nastave, a podržana je na Nastavničkom vijeću i Vijeću roditelja naše škole. Nosilac aktivnosti bili su Razvojni tim škole i Vijeće roditelja. Realizatori su svi vrijedni učenici i nastavnici razredne i predmetne nastave.

- Cilj aktivnosti je unapređenje uslova rada u školi te jačanje partnerstva škole i roditelja. I zato mnogo hvala roditeljima i ostalim najmilijim koji su od srca podržali ovu aktivnost i dali svoj doprinos posjetom i pazarom od srca na dječijem Zimskom sajmu - navode uposlenici JU OŠ "Novi Grad".

- Dragi roditelji, dokazali ste nebrojeno puta do sada da poštujete i podržavate rad vaše djece i njihovih nastavnika, te dobrim dijelom olakšali naš put ka znanju i pomogli da izrastamo u dobre i uspješne ljude. Na tom putu, uprkos silnoj želji učenika i nastavnika, često nailazimo na poteškoće i sretni smo jer znamo da ste tada vi uz nas, ovim riječima svim prisutnim obratio se Eldar, član Vijeća učenika.

Ukupna sredstva koja su učenici prikupili do kraja dana iznose 6.076, 45 KM. Sredstva su položena na račun Vijeća roditelja škole.

- Bravo djeco, bravo roditelji i nastavnici. Vrijedno radili i za svoju školu zaradili. Zajedno svi i samo naprijed - poručili su iz JU OŠ "Novi Grad" Tuzla.

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


S.P.