TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

09.03.2016.
JUOŠ ˝Simin Han˝
„Jedna je majka na cijelom svijetu“


U ponedjeljak i utorak u OŠ "Simin Han" bolo je puno lijepih i korisnih aktivnosti.

- Početak upisa u prvi razred, prvi susret sa školom, osim naših učiteljica, pedagoginje i defektologice ovaj put je potpomognut od strane studenata pedagogije i psihologije fakulteta u Tuzli. Pedagogica naše škole uputila je studentice u način provođenja testova i određivanja zrelosti i sposobnosti djece potrebnih za savladavanje određenih vještina i funkcionisanje u vršnjačkim grupama.

Tuzlarije


Danas su za naše uposlenice, nakon nastave i svakodnevnih obaveza na poslu imale slatku zakusku za koju se pobrinuo direktor škole Nijaz Hamidovic. Iako je 8.Mart poznat po borbi za postizanje ravnopravnosti, kolegice su pokazale ravnopravnost svojim srdačnim gostoprimstvom i za gospodu kolege.

Tuzlarije


Poštivanje i međusobno uvažavanje svih uposlenika u kolektivu doprinos je i dobroj saradnji među uposlenicima.

Podsjećamo još jednom na veliku ulogu majke, žene, učiteljice, ... svih ostalih uloga koje one obnašaju i odvojimo barem malo svog vremena da im se zahvalimo za njihov doprinos u našim životima.


Tuzlarije


Povodom obilježavanja Dana žena učenici naše škole u prepunoj sali su izveli priredbu za svoje mame i nene te na taj način im se zahvalili što su ih rodile.

Tuzlarije


Rukovodstvo škole na čelu sa direktorom Nijazom Hamidovićem upućuje čestitke svim majkama i svim ženama kao važnim karikama našeg društva. Ovom prilikom neosporno ukazujemo i na važnost žene i njenih prava kao aktivnog sudionika društvenih aktivnosti.


Info-sluzba škole