TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

03.04.2016.
OŠ ˝Simin Han˝ - održana proljetna akcija
˝Kad se hoće sve se može˝

Velika proljetna akcija uređenja školske okoline jos jednom je pokazala zajedništvo i saradnju menadžmenta, učenika, roditelja, nastavnika i ostalih uposlenika u školi. Sve su ovo dobri primjeri lijepe saradnje.

Tuzlarije

Tuzlarije
Tuzlarije

U petak, 1. aprila 2016. godine, u Osnovnoj školi „Simin Han“ realizovana je akcija na uređenju škole i školskog dvorišta, pod nazivom „Jedan učenik-jedan cvijet“. U susret proljeću „Za urednije i ljepše dvorište“
Učešće u radnoj akciji uzeli su učenici, nastavnici, pomoćno osoblje i roditelji učenika.
Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

U školskom dvorištu okopani su stari i zasađeni novi cvijetnjaci, okresane su sasušene grane drveća, uređen poligon, park oko škol i, sakupljeno smeće.
Također, u hodnicima škole cvijeće je presađivano u nove saksije i žardinjere, a u stare sipan je humus, saksije su očišćene od uvelog cvijeća i opalog lišća i cvijeće je na kraju zaliveno. Učenici i nastavnici su veoma zadovoljni postignutim rezultatima na uređenju škole i školskog dvorišta.
Po zavrsetku učenici su mogli na čistom poligonu, travnjaku zaigrati i neku od omiljenih igara. Akcija je realizovana i u podrućnoj školi Požarnici.

Priredio(la): Info služba škole