TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

07.09.2016.
OŠ „Miladije“ i PŠ „Solana“
U novu školsku godinu sa novim krovom
Nakon dugogodišnjeg suočavanja sa problemom prokišnjavanja krovne konstrukcije u PŠ „Solana“, na veliko zadovoljstvo učenika, uposlenika i menadžmenta škole na čelu sa direktorom Dževadom Mehićem, u novu školsku godinu naši učenici ulaze pod „novim krovom“.

Tuzlarije


U nizu pozitivnih promjena u proteklih par mjeseci i današnji dan protekao je u znaku poboljšanja odgojno-obrazovnog procesa u našoj školi. Zahvaljujući prvenstveno Vladi Tuzlanskog kantona koja je iz kapitalnih izdataka izdvojila 28.500 KM urađena je rekonstrukcija krova u PŠ „Solana“ .

TuzlarijePosebna čast i zadovoljstvo pripala nam je ugostiti i uručiti zahvalnice Ministrima Vlade TK gospodi Zlatanu Muratoviću i Bahrudinu-Bati Hadžiefendiću, koji su u ugodnom razgovoru sa direktorom škole Dževadom Mehićem obećali pomoć i u budućem radu JU OŠ „Miladije“ i PŠ „Solana“. Poseban značaj ovog projekta je i u tome što je područna škola „Solana“ kao najstariji školski objekat u gradu Tuzla sačuvana od propadanja a samim tim sačuvan je i kulturno-historijski značaj ove ustanove za naš grad.

Tuzlarije


Direktor škole gospodin Dževad Mehić istakao je kao jedan od prioriteta izgradnju školskog igrališta u PŠ „Solana“.

Drugi značajan događaj u našoj školi bio je doček prvačića koji su sa osmjehom i novim školskim torbama i priborom dočekali prvi dan nastave u školskoj 2016/17 godini. Zahvaljujući Crvenom križu TK i donatorima iz Austrije, direktor Dževad Mehić uz svesrdnu podršku nastavnog osoblja obezbijedio je školske torbe i pribor našim dragim prvačićima.
Ovim putem zahvaljujemo se svima koji nam u posljednjih nekoliko mjeseci pomažu u poboljšanju kvalitetu nastave u našoj školi i nadamo se daljoj uspješnoj saradnji.

KOLEKTIV OŠ „Miladije“ i PŠ „Solana“