TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

05.12.2016.
OŠ ˝Slavinovići˝
Počela akcija ˝Sat kodiranja˝
Tuzlarije


U OŠ "Slavinovići" danas je počela akcija "Sat kodiranja" i trajat će do petka 9.12.2016. godine. Učenici od 5. do 9. razreda, uz pomoć nastavnice informatike Enise Isović, već danas iskušali su se u kreiranju igrica (Angry Birds, Minecraft, Ratovi Zvijezda, Frozen, Flappy…) te na taj način bolje razumjeli nastajanje mnogobrojnih softwareskih aplikacija koje svakodnevno koristimo. Ova akcija pokrenuta je od američke neprofitne organizacije Code.org. www.code.org i www.hourofcode.com.

Tuzlarije


Osnovni cilj ove akcije je približiti algoritamski način razmišljanja djeci ali i odraslima, koji će im pomoći da bolje razumiju tehnologiju kojom se svakodnevno koriste, te naročito učenike zainteresirati  za informatičko obrazovanje koje se često može činiti kompliciranim i suhoparnim.

Tuzlarije


Ovaj program razvija osnovno informatičko obrazovanje, potiče kreativnost i razvija logičko razmišljanje.

Tuzlarije


Sat kodiranja je jednosatni uvod u informatiku, globalni pokret i jedinstveni vid inovativne informatičke obuke, koji je pokrenula neprofitna organizacija CODE.ORG iz SAD-a.

Tuzlarije


O rekordnom uspjehu i kvaliteti ovog edukativnog događaja svjedoči činjenica da je u tijeku prošle godine sudjelovalo 100 milijuna sudionika iz preko 180 zemalja svijeta.

Tuzlarije


U Bosni i Hercegovini ove godine se za sudjelovanje prijavilo preko 200 škola.

Enisa Isović