TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

14.01.2017.
OŠ ˝Slavinovići˝
Nastavljena obuka o sigurnosti na Internetu

U tuzlanskoj osnovnoj školi "Slavinovići" 12. i 13.1.2017.godine nastavljena obuka nastavnika pilot škola u projektu "Spojeni i sigurni - Prema virtuelnom okruženju sigurnom za djecu" koji Pedagoški zavod sprovodi u suradnji sa organizacijom Save The Children. Osnovna škola "Slavinovići" je jedna od deset pilot škola u našem koantonu u kojoj se provodi ovaj projekt.

Tuzlarije

Prvog dana seminara obrađivane su teme koje govore o nasilju u stvarnom svijetu kojemu su izložena naročito djeca.

Tuzlarije

Drugog dana seminara učesnici seminara upoznati su sa vrstama opasnosti i nasilja kojem su djeca izložena u virtuelnom svijetu, odnosno upotrebom savremenih komunikacijskih tehnologija. Predavač je bila Enisa Isović, profesorica tehničkog odgoja i informatike.

Cilj ovih obuka je da nastavnici budu upoznati sa različitim oblicima nasilja u stvarnom i virtuelnom svijetu te da budu sposobni prepoznaju bilo koji oblik nasilja i da na vrijeme mogu reagirati u svojim školama.
Tuzlarije

Iskustva iz prakse, nastavnici će nakon završetka pilot projekta, prenositi svojim kolegama u ostalim školama kantona. Obuke u sklopu projekta se nastavljaju u ponedjeljak, na kojima će učesnici biti nastavnici mješovitih srednjih škola "Musa Ćazim Ćatić" Kladanj i MS Hemijske škole Tuzla.