TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

30.01.2015.
U Mašinskoj školi održan seminar:
˝Primjena savremenih softvera u nastavi tehničkog odgoja˝
Tuzlarije


Dana 28.01.2015.g. u prostorijama JU MS Mašinske škole Tuzla održan je seminar za nastavnike Tehničke kulture osnovnih škola sa područja TK. S obzirom da je JU MS Mašinska škola Tuzla jedna od vodeći srednjih škola TK u smislu primjene savremenih softveskih paketa u stručno-teorijskoj nastavi, opremljenosti kabineta, te obrazovanju učenika iz oblasti kompjuterskog projektovanja, CNC mašina i energetike, u saradnji sa Pedagoški zavodom TK organizovan je seminar pod nazivom „Primjena savremenih softvera u nastavi tehničkog odgoja“.

Tuzlarije


Predavači su bili profesori Mašinske škole (Mehmedović Samir, dipl.ing.maš., Mujanović Mehdin, dipl.ing.maš., i Hajdarhodžić Amir, dipl.ing.maš.) i gost predavač iz CRP Tuzla (Salihović Ismet). Cilj seminara je bio upoznavanje nastavnika sa izradom tehničke dokumentacije u programskim paketima Auto Cad i Catia, te primjena kontrolera i senzora na mehaničkom robotu. Navedeni programski paketi su sastavni dio Nastavnog plana i programa Tehničke kulture za učenike 9 razreda, te su s tim u vezi nastavnici tehničke kulture na ovom seminaru proširili znanja u smislu projektovanja, modeliranja i programiranja na CNC mašinama.

Tuzlarije


Zbog zainteresovanosti nastavnika osnovnih škola za ovaj vid edukacije rukovodstvo Mašinske škole će nastojati da u budućem periodu organizuje još ovakvih seminara, koji će za cilj imati popularizaciju primjene savremenih softvera u nastavi tehničke kulture.

Priredio(la): JU MS Mašinska škola Tuzla