TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

09.08.2016.
Ponovo vrijedna donacija iz Švajcarske za učenike JU OŠ ˝Miladije˝

Učenici   JU OŠ " MILADIJE " novu školsku godinu započeti će ulazeći kroz nova vrata. Ovu vrijednu donaciju našim učenicima su poklonili Talović Meho i Alić Nijaz, ljudi velikog srca, koji sa svojim porodicama žive i rade u Švajcarskom gradu Yverdonu.

Nekad i sad :

Tuzlarije


Talović Meho i Alić Nijaz su bili učenici nastavnice Hodžić Vildane, koja je uposlenik Osnovne škole „ Miladije“ i nakon razgovora s njom, direktorom škole Mehić Dževadom i pedagogicom Teparić Selmom, odlučili su da poklone ovu donaciju našim učenicima.
Talović Meho je pored učešća u kupovini ulaznih vrata donirao laminat za dvije kancelarije, kao i fasadnu boju za uređenje zidova oko vrata, a naš vrijedni domar Kulić Hasan je sve to u kratkom roku ugradio i ofarbao.

Tuzlarije


Jučer je gospodin Talović Meho sa svojom porodicom posjetio našu školu, te je direktor škole Mehić Dževad uručio zahvalnice njemu i gospodinu Nijazu Aliću.

I ovim putem želimo im se zahvaliti za humanost i što učestvuju u poboljšanju rada i boravka naših učenika i uposlenika u našoj školi.

Tuzlarije


Učenici i uposlenici JU OŠ „Miladije „ Tuzla