TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

21.10.2016.
Dani zdrave hrane i dani jabuke u JU OŠ ˝Miladije˝
Tuzlarije


Jučer je Sajmom zdrave hrane održanom u oba objekta naše škole JUOŠ "Miladije" i područne škole "Solana" priveden kraju projekat Razvojnog tima škole povodom obilježavanja Dana zdrave hrane i Dana jabuka. Razvojni tim naše škole u saradnji sa roditeljima, učenicima i partenerima škole sproveo je niz aktivnosti u toku mjeseca oktobra. Uz dosta truda i entuzijazma nastavnici naše škole i učenici realizovali su brojne edukativne radionice na temu zdrave ishrane osnovaca.

Tuzlarije


Organizovana su edukativna predavanja za roditelje i učenike u suradnji sa partnerima i saradnicima škole. Članovi Vijeća učenika imali su priliku slušati predavanje o zdravoj ishrani od strane stručnjaka iz Zavoda za javno zdravstvo koje će sa zadovoljstvom prenijeti svim učenicima naše škole.

Tuzlarije


U okviru radionice pod nazivom "Jedi zdravo, treniraj jako" održan je fitness čas za učenike osmih i devetih razreda, te predavanja za roditelje na teme "Uticaj sporta na psiho-motorni razvoj djece" i "Zdrava ishrana osnovaca". Predavanja je vodio Dejan Obrenović, doktor medicine i fitness instruktor, a fitness čas Nino Halilbegović, magistar tjelesnog i zdravstvenog odgoja i fitness trener. Ovim putem zahvaljujemo se na saradnji Fitness&Aerobic Studio Life i nadamo se nastavku saradnje.

Tuzlarije


Povodom Dana zdrave hrane naši učenici pripremili su i tematsku izložbu pod nazivom "Jesenji kutak" čime su doprinjeli atmosferi mjeseca oktobra.

Tuzlarije


Sajmom zdrave hrane projekat Razvojnog tima škole je finaliziran na opće zadovoljstvo roditelja, učenika i svih uposlenika škole. Humanim gestom naše škole, hrana koja na sajmu nije degustirana i prodana uručena je HO "Merhamet" Tuzla. Zahvaljujemo se još jednom i ovim putem roditeljima, saradnicima, cijenjenim partnerima i prijateljima naše škole na nesebičnoj podršci i saradnji, a mi obećavamo nastavak aktivnosti koje vode poboljšanju i unapređenju odgojno-obrazovnog rada naše škole.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Razvojni Tim JU OŠ "Miladije" Tuzla