TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

21.04.2015.
Dan otvorenih vrata u Osnovnoj školi ˝Sjenjak˝
JU OŠ "Sjenjak" 22.4.2015.godine obilježava Dan škole, slavi 11.rođendan. Tim povodom, cijelu sedmicu od 20.do 24.aprila, u školi se organiziraju Dani otvorenih vrata uz veliki broj različitih aktivnosti.

U ponedjeljak je u Školi organiziran "Školski sajam" na kojem su se izložbom radova iz nastave i sa vannastavnih aktivnosti roditeljima i posjetiocima predstavili učenici i nastavnici.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Moto Dana otvorenih vrata škole ´´Sjenjak´´ je ´´Dijelimo rođendansku radost´´ jer radost je veća kada se dijeli sa prijateljima. Upriličena je posjeta "Humanitarne družine" Škole Centru Koraci nade. Učenici su se družili sa štićenicima Centra i za sve njih od nakita zajedno su napravili "narukvice prijateljstva". Zadovoljstvo i oduševljenje bilo je obostrano i znak nastavka sjajnog druženja i prijateljstva.

Tuzlarije


Tuzlarije


21.aprila u Školi je, uz prigodan program, otvorena izložba slika umjetnika Fikreta Jahića Vršanina, Borke Jokić i učenika 3.razreda OŠ ´´Slavinovići´´ Hamze Jahića, iznimno talentiranog malog umjetnika. Veliki broj posjetilaca uživao je u postavci slika kojom smo, u doba tehnologije, htjeli pokazati koliko umjetnost ima smisla. Izložba slika ostaje otvorena do petka, 24.4.2015. godine.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


22.aprila, na Dan planete Zemlje, u BKC-u sa početkom u 18, 00h biti će upriličena Donatorska prireba u organizaciji Vijeća roditelja i Škole.

Slijede još mnogobrojne aktivnosti. "Upoznajmo se bolje-iz iste smo škole" je dan kada će se svaka odjeljenska zajednica sa simuliranim "facebook profilom" i prigodnim performansom predstaviti ostalim učenicima škole sa ciljem međusobnog upoznavanja i zbližavanja.

Zadnjih dana, povodom Dana škole u školu "Sjenjak" uselio se duh prijateljstva, radosti i međusobnog pomaganja.

Pozivamo sve prijatelje Škole da nas posjete i sa nama podijele rođendansku radost. Sreća je veća kada se dijeli....