TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

26.10.2015.
„Knjiga je trezor znanja“
Osnovnoj školi ˝Jala˝ donirano 406 novih knjiga
Danas su predstavnici Hypo banke iz poslovnica u Tuzli i Grudama posjetili osnovne škole „Jala“ Tuzla i Ruđera Boškovića Grude te uručili vrijedne donacije za obnovu knjižnog fonda ovih škola.

Tuzlarije


Maju Demerec, voditeljicu Hypo poslovnice Tuzla i Sabinu Azapagić, regionalnog menadžera prodaje ugostili su direktor škole „Jala“ Nedžad Tanović, pedagog Melisa Jaganjac i voditeljica projekta „Knjiga je trezor znanja“ Anđelina Sulejmanović, profesorica historije i geografije.

Kroz projekt „Knjiga je trezor znanja“, koji je kroz donaciju podržala Hypo banka, O.Š. "Jala" Tuzla je obogatila fond svoje biblioteke za 406 knjiga (24 naslova školske lektire, 4 stručne knjige iz pedagogije te edukativne slikovnice za niže razrede). Svi naslovi su odabrani u suradnji sa školom i prema potrebama koje je škola navela kroz svoj projekt.

Današnje donacije dio su aktivnosti koje Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. provodi povodom Međunarodnog dana štednje.

Osnovna škola Jala je počela sa radom 1970. godine kao Vježbaonica Pedagoške akademije. Školu pohađa 420 učenika kroz 18 odjeljenja, a broji 37 zaposlenika, od čega 26 nastavnika. Uporedo sa školskim aktivnostima učenici su angažirani i brojnim vannastavnim aktivnostima u i izvan škole kroz 13 sekcija. Škola je surađivala i sa američkom ambasadom te bila uključena u projekte EU za unaprijeđenje obrazovnog procesa.

Priredio(la): Fena