TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

20.11.2015.
Međunarodni dan dječijih prava u Osnovnoj školi ˝Sjenjak˝
Potaknut Organizacijom ujedinjenih naroda, 20. novembar se, od 1989. godine, u cijelome svijetu obilježava kao Međunarodni dan dječijih prava. Dječija prava temelje se na potrebama svakog djeteta pravom na preživljavanje, razvojnim pravima, pravom sudjelovanja, ispoljavanjem svojih potencijala i sudjelovanjem u životu svoje zajednice za svako dijete, bez iznimke.

Danas je u Osnovnoj školi "Sjenjak" na radost prisutnih učenika i zaposlenika obilježen Međunarodni dan dječijih prava u organizaciji Vijeća učenika škole i Udruženja "Zemlja djece".

Tuzlarije


Učesnicima radionice je od strane prezentatora, nutricionistkinje Marizele Šabanović i zaposlenika Udruženja "Zemlja djece", pod sloganom "Zdrava hrana svakog dana", prvenstveno istaknuto pravo na zdravlje i adekvatnu prehranu.

Mnoštvom pitanja, kao i iznesenim saznanjima o važnosti zdrave ishrane, prisutni učenici su doprinijeli uspješno održanoj radionici nakon koje su članovi Vijeća učenika, svim drugarima drugog, trećeg i četvrtog razreda, podijelili po jednu zdravu užinu obezbijeđenu od strane Udruženja "Zemlja djece".

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


Izuzev časova odjeljenske zajednice na kojima se razgovaralo o navedenoj temi, ovo je ujedno bio i današnji centralni događaj Osnovne škole "Sjenjak".

A.K.