TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

23.10.2016.
Pazarni dan u Osnovnoj školi Gornja Tuzla
Mnoge su se stvari promijenile dolaskom nove direktorice u Osnovnu školu Gornja Tuzla. Pokrenute su mnoge inicijative, urađen i realizovan projekat videonadzora, organizovane mnoge manifestacije.

Tuzlarije


Danas 21. oktobra ponovo smo bili svjedoci nečeg novog i jako dobro organizovane i još bolje odrađene manifestacije pod nazivom PAZARNI DAN. Naime, Vijeće roditelja zajedno sa novom direktoricom Azrom Feukić i naravno neizbježnim i vrlo aktivnim učenicima organizovali su po prvi puta u 130 godina postojanja i rada ove škole nešto sasvim novo PAZARNI DAN.

- Pazarni dan je, kako sam već napomenula bila ideja vijeća roditelja i cilj nam je bio da razvijemo poduzetnički i takmičarski duh kod djece. Zapravo tim bi napravili saradnju roditelja sa školom, sa lokalnom zajednicom, razvili bi takmičarski duh kod djece – naglasila je za radio Inat BiH direktorica Osnovne škole „Gornja Tuzla“ Azra Feukić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


A djeca su danas stvarno bila izvaredna. Prepuni štandovi, zdrave hrane i prirodnih sokova, kompota, đemova, raznih kolača, domaćeg voća i povrća iz Gornjotuzlanskih bašta i vrtova, zdrave prirodne organske zimnice koje su pripremile domaćice i naša djeca iz Gornje Tuzle.

Prelijepa atmosfera, djeca u ulozi trgovaca fantastično odigrala uloge i doprinijela školi kao niko do sada. Zaista veliki plus školi, djeci koja za svoju budućnost ne trebaju da brinu jer su zasigurno budući ekonomisti ili biznismeni nekih vodećih korporacija u našoj zemlji ili inostranstvu.

Odlična organizacija Vijeća roditelja sa direktoricom škole Azrom Feukić na čelu i roditeljima koji su zaista iskreno podržali ovu manifestaciju. Cjelokupan „pazar“ kojeg su djeca zaradila na ovom Pazarnom danu ide za potrebe skole, odnosno djece u O.Š. Gornja Tuzla. Mi bi ovom prilikom na nagovor nekih roditelja spomenuli i Nermina Kušljugića koji je, kako nam rekoše roditelji, dao ogroman doprinost da se ova manifestacija organizuje i održi.

Veliki odziv posjetilaca, kako građana Gornje Tuzle, tako i onih koji su maksuz došli da posjete ovu za sada prvu manifestaciju ovakvog tipa u G.Tuzli. Djeca su bila radosna i kroz prodaju i zabavu odigralo se i pokoje kolo, a sve što je bilo na „štandovima“ za prodaju prodalo se.

Iskrene čestitke svima koji su uzeli učešća u ovoj prelijepoj manifestaciji.

Radio Inat BiH