TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

20.01.2017.
Prezentiran projekat ˝Dobro jutro Privredo˝:
U Turističko-ugostiteljskoj školi formiran kabinet za Webinare
Iako organizirana u vrijeme školskog raspusta, prezentacija projekta pod nazivom "Dobro jutro Privredo", održana danas u Turističko-ugostiteljskoj školi Tuzla, bila je lijepo posjećena.Poruka predstavlja simboličan poziv na buđenje svim akterima turističke privrede, poziv na aktivnije učešće u izgradnji integralne, sveobuhvatne turističke ponude u kojoj svaki segment ima svoje mjesto.

Tuzlarije


Nakon pozdravnog obraćanja mentorice projekta, profesorice Svjetlane Bogdanović Kuret, učenici Turističko-ugostiteljske škole, koji su se dobro snašli u ulozi moderatora, kazali su da mnogi od aktera turističke privrede još uvijek u potpunosti ne prihvataju koncept povezanosti turističkog tržišta, koji podrazumijeva da svaki pozitivan pomak u ovoj oblasti bude inicijator svima nama da pokrenemo potencijale, uključimo se u turističku ponudu i na najbolji mogući način prezentujemo proizvode, usluge i ideje.

- Osnovu projekta "Dobro jutro Privredo" čini implementacija moderne internetske platforme za Telekonferencie i Webinare, putem koje će se moći održavati sastanci, prezentacie, radionice, ostvariti direktna komunikacija između škole i privrednih subjekata koji će biti dio sistema, ostvariti kontinuitet razmjene iskustva, znanja i planova, kao i obostrane saradnje koja će biti u uzajamno interesu. Primjena platforme za Webinere omogućit će privrednim subjektima, kao i školi, da ostvare direktan kontakt sa potencijalnim korisnicima usluga i obavljaju proces stručnih znanja na moderan i efikasan način - kazala je profesorica Svjetlana Bogdanović Kuret.

Na današnjoj prezentaciji istaknuta je i važnost komunikacije i kontakta u poslovnom svijetu. Formiranjem kabineta za Webinare, Turističko-ugostiteljska škola omogućava svim zainteresovanim da na efikasan i zanimljiv način predstave svoje znanje i iskustvo.

Na otvaranju ovog jedinstvenog komunikaciono - promotornog centra, organizatori su ugostili Maida Porobića, direktora Javnog preduzeća Panonika Tuzla i Sanju Mulahmetović, predsjednicu Udruženja "Kreativa" Tuzla.

Gosti na prvom Webinaru govorili su o načinu rada, organizaciji, važnim segmentima turističkih potencijala ali i problemima s kojima se susreću, te načinu na koji treba da se rješavaju.

Nakon izlaganja gospodina Porobića i gospođe Mulahmetović, razvila se diskusija, učenici su imali niz pitanja, a u diskusiju su se uključili i uposlenci škole, te direktor Jasmin Imamović.

Učenici koji su radili na projektu su: Hata Husić, Adelisa Selmanović, Dario Cvijanović, Viktorija Štilić Tadić, Lejla Babajić, Denisa Nišić, Eldar Brečević, Alis Krdžalić, Almedin Hasanović, Rijad Smajić, Ajdin Katanić, Nedim Priganica, Mensur Hodžić, Armin Hukić, Isen Musić, Senid Mujagić i Hanka Mutapčić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Važno je istaći da je otvaranje ovog centra omogućeno uz saradnju dugogodišnjih partnera Turističko - ugostiteljske škole, a to su KulturKontakt i Rotary klub iz Austrije.

S.M./S.P.