TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

09.10.2015.
Vrtić ˝Poletarac˝
˝II Tuzlanski sportski susreti roditelja˝
Tuzlarije


U sklopu svog rada odgojno – obrazovno osoblje naše Ustanove, obilježava i značajne datume. Jedan od takvih je i cijela prva sedmica u oktobru, koja nosi naziv "Nedjelja dječijih prava".

Tuzlarije


S obzirom da smo učesnici Federalnog projekta "Zdravo jedi, zdravo rasti", kao i prošle godine, povezali smo ova dva događaja. Obilježili smo ih kroz našu radionicu za djecu i roditelje pod nazivom "II Tuzlanski sportski susreti roditelja".

Tuzlarije


Ovakav vid saradnje sa roditeljima nam se pokazao najuspješnijim, te smo i ove godine pripremili zabavan i edukativan sadržaj za njih. Uz usmjerene igre, koje nisu olimpijske, zajedno smo doprinijeli uspješnijem i zabavnijem boravku djece u vrtiću "Poletarac".

Tuzlarije


Radionica je počela sa fitnesom za sve, zahvaljujući gošći trenerici Melisi, a sav ostali sadržaj je pripremilo odgojno obrazovno osoblje I to igre kao što su : "Povlačenje konpca, Mame i fudbal, Reciklirani otpad, Ples sa balonom, Odbojka sa plahtama, Muzičke stolice ...".

Tuzlarije


Na ovaj način smo doprinijeli dječijem razvoju i to u oblastima fine i krupne motorike, kao i socio-emocionalnom.

Tuzlarije


Ono što želimo je da ovi susreti pređu u tradiciju u našoj lokalnoj zajednici, te svake godine učestvuju roditelji iz svih naših vrtića.

Tuzlarije


Ugodnu i zabavnu atmosferu smo na kraju igara obogatili zakuskom za učenike, uz pomoć donacija nekih od preduzeća koja rade u našoj zajednici, a koju su pomogli sami roditelji vrtića "Poletarac"

Sandra Ikinić, Koordinator vrtića "Poletarac"