TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

11.05.2016.
Gradska uprava
Prezentirani rezultati projekta o kompostiranju u vrtićima JU „Naše dijete”
Danas je, u holu vrtića „Pčelica”, u vidu završne aktivnosti projekta o kompostiranju, koji implementira Centar za ekologiju i energiju, u vrtićima JU „Naše dijete”, održan završni skup, na kojem su prezentirani rezultati projekta. Djeca iz vrtića „Pčelica” su kroz osmišljene tačke rekla šta su naučila o kompostiranju, održana je kratka diskusija o mogućnostima nastavka i proširenja procesa kompostiranja, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Tuzlarije


„Mi realizujemo mnoge ekološke projekte, i jako je važno da se djeca u obdaništu počinju educirati, jer radi se o našoj javnoj ustanovi, koja odgaja oko hiljadu djece. Mi smo sa Centrom za ekologiju i drugim, domaćim i međunarodnim organizacijama, pokrenuli različite projekte energetske i ekološke efikasnosti, kako bi smo uštedjeli što više energije, a evo sada imamo i projekat sa komposterima u deset vrtića. Nastavljamo sa ovom praksom i imamo novu fazu koju želimo implementirati u cijelome gradu“ – izjavio je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Tuzlarije


U okviru projekta o kompostiranju, koji implementira Centar za ekologiju i energiju, u vrtićima JU „Naše dijete”, tokom proteklog perioda uspješno su organizirane teoretske i praktične radionice za zaposlenike vrtića, djecu i njihove roditelje. Odštampani su edukativni materijali o kompostiranju, nabavljene su kante i komposteri, koji su postavljeni u dvorištima vrtića, te su nabavljene sadnice i cvijeće, koje su djeca sadila na kompostu u dvorištima.

Priredio(la): Gradska uprava