TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

17.12.2014.
„Vive Žene“ obradovale mališane iz Bratunca i Brčko Distrikta
Podijeljeno 140 novogodišnjih paketića
Povodom novogodišnjih praznika, Udruženje građana „Vive Žene“ organizovalo je danas posjetu mališana sa područja opštine Bratunac i Brčko Distrikta. Riječ je o djeci koja pohađaju pedagoške radionice koje ove Udruženje realizira u njihovim školama.

Djeca su prvo u Teatru Kabare Tuzla pogledala predstavu „Trnoružica“ u izvođenju Pozorišta mladih Tuzle, a potom su prošetala gradom. Uslijedio je zajednički ručak i podjela novogodišnjih paketića za 140 mališana.

Kako su nam kazali iz UG „Vive Žene“, cilj posjete je da se kroz druženje djece iz različitih sredina doprinese izgradnji kulture, s posebnim akcentom na poštivanje ljudskih prava i dostojanstva svih ljudi.

Alma Đedović, psiholog u Petoj osnovnoj školi Brčko Distrikt, kaže da je ovo idealna prilika da se djeca druže, upoznaju i međusobno povežu.

- Vive Žene su prisutne u našoj školi već dvije godine i rade sa djecom koja pohađaju šesti i sedmi razred. U pitanju su pedagoške radionice koje su obuhvatile više pravaca: komunikaciju, međusobno povezivanje, poštovanje svih ljudi, svijesti o sebi i tako dalje. Pored naše škole u ovaj projekat je uključena i Treća osnovna škola, kao i učenici iz Bijele na području Brčko Distrikta – dodala je Đedović.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.