TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

01.01.2015.
Realizovana humanitarna akcija „Jedan slatkiš – jedan osmijeh“


Osnovna škola „Pazar“ u sklopu svojih projektnih aktivnosti organizirala je humanitarnih akciju „Jedan slatkiš – jedan osmijeh“. Cilj je prije svega educirati i potaknuti dječiji senzibilitet o ljepotama i vještinama darivanja, a na taj način i obradovati što više djece kojima je to najpotrebnije.

Tuzlarije


Ove godine škola PAZAR je na inicijativu Vijeće učenika uz punu podršku Vijeća roditelja odlučila da prikupi što više slatkiša, igračaka, školskog pribora i obraduje djecu Osnovne škole „Podrinje“ u Mihatovićima.

Tuzlarije


Učenici, nastavnici i roditelji naše škole su u proteklom periodu radili na sakupljanju i pakovanju novogodišnjih paketića. Čaroliju novogodišnjih praznika su kroz humanitarnu akciju "Jedan slatkiš – jedan osmijeh" učenici naše škole obezbijedili novogodišnje paketiće za svih 105 učenika Osnovne škole u Mihatovićima.

Tuzlarije


Učenici naše škole u pratnji nastavnika su u utorak, 30. decembra posjetili Osnovnu školu „Podrinje“, gdje su djeca izbjegličkog naselja Mihatovići sa radošću dočekala paketiće. Bio je to dan pun druženja, osmijeha i prazničnog raspoloženja, sa kojeg su svi ponijeli mnogo lijepih utisaka.

Tuzlarije


Uz podjelu paketića učenici naše škole su pripremili i kreativne radionice, te kulturno – umjetnički program koji su realizirali za svoje drugare učenike Osnovne škole u Mihatovićima.

Tuzlarije


Tuzlarije


Ovu humanitarnu akciju smo uspješno realizirali uz veliku pomoć Fondacije Schüler Helfen Leben/Učenici pomažu život, koja je nesebično finansijski podržala ovaj projekat.
Današnja posjeta i dodjela paketića učenicima u Mihatovićima, njihova nasmijana lica i radost su nam najveća zahvalnost i dokaz da smo učinili veliko humano djelo. Kako učenici kažu, osjećaj koji prati darivanje ne može se mjeriti ni sa čim, pa jedva čekaju da ponove ovakvo druženje, dodajući da će drugarima i naredne godine pripremiti slično iznenađenje.

Ovom prilikom želimo se iskreno zahvaliti svim akterima ovog projekta, prije svega našim učenicima, nastavnicima, roditeljima te naravno Fondaciji SHL na uspješnoj realizaciji humanitarne akcije.