TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

23.02.2015.
Banovići
Svečano otvorena obnovljena škola u Pribitkovićima
U Pribitkovićima, opština Banovići, danas je svečano otvorena obnovljena zgrada Javne ustanove Osnovna škola "19. april“ čime je simbolično obilježen i početak nove školske godine. Inače, tokom prošlogodišnjih poplava ova škola je pretprila velika oštećenja.

TuzlarijeSredstva za obnovu škole osigurala je organizacija Save the Children, koja se fokusirala na obnovu i opremanje školskih objekata. Obnovljeno je i opremljeno 16 škola u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Posavskom i Unsko-sanskom kantonu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Donirana je oprema za čišćenje i dezinfekciju 38 škola (pumpe, isušivači, lopate, sredstva za dezinfekciju), kao i za ličnu zaštitu uposlenika škola i volontera (rukavice, čizme, zaštitne maske).

Osim čišćenja, renoviranja i opremanja škola, Save the Children je osigurao 384 seta školskog pribora i opreme za đake na početku aktuelne školske godine.

Od početka prirodne katastrofe, ta asocijacija je bila uključena u pomoć na spašavanju ljudskih života te u humanitarnu pomoć za pogođeno stanovništvo.

Za više od 4.400 porodica osigurani su vaučeri za higijenske ili kućanske potrepštine, a djeci je omogućena psihosocijalna pomoć i podrška uspostavom 19 kutaka za njih širom pogođenih područja.

S.P.