TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

19.05.2015.
Korisnici programa Pedagoških radionica ˝Vive Žene˝:
Mališani iz Brčkog i Bratunca oduševljeni Tuzlom
Udruženje građana „Vive Žene“ Tuzla već dugi niz godina implementira Program rada u zajednici u okviru kojeg se realizuje i rad sa djecom i mladima kroz program Pedagoških radionica. Tim povodom, djeca uključena u program sa područja opštine Bratunac, Osnovna škola „Petar Kočić“ i Brčko Distrikta, Treća osnovna škola Brčko, Peta osnovna škola Brčko i Deseta osnovna škola Bijela, boravila su danas u Tuzli i uzela učešće u završnoj manifestaciji.- Cilj je upoznavanje, povezivanje i druženje djece iz različitih etničkih zajednica, ruralnih i gradskih sredina. Ukupan broj djece koji je uzeo učešće u završnoj manifestaciji je 120 uzrasne dobi od II do IX razreda osnovne škole – navode iz UG „Vive Žene“.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tamara Đokić iz mjesta Kravice kod Bratunca kaže da joj se druženje sa djecom jako dopada, kao i sve ono što je vidjela u Tuzli.

- Imam petnaest godina i deveti sam razred osnovne škole u Kravici. Na radionicama koje organizuju "Vive Žene" učestvujem već dvije i po godine, i moram da kažem da mi je sve to što sam naučila jako korisno. To je zaista jedno divno iskustvo pogotovo što sam kroz ovakva druženja stekla prijatelje i iz drugih gradova BiH - kazala je Tamara za Tuzlarije.

Pored druženja, današnja manifestacija je imala i edukativni karakter. Tako su djeca imala priliku posjetiti Panonska jezera, upoznati se sa historijom sojeničkih naselja, obići Arheološki muzej i upoznati grad Tuzlu. Na kraju druženja organizovan je zajednički ručak, a mališani su više nego zadovoljni otišli svojim kućama.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Kažimo i to da je ovu manifestaciju UG „Vive Žene“ realizovalo uz finansijsku podršku „Olof Palme Centar“ iz Švedske.

S.P.