TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

30.05.2015.
Nova fasada Područne škole ˝Dobrnja˝
Inspirisani riječima učenika, koji je rekao da se zastidio pozadine, kada su on i rođak gledali fotografije napravljene ispred škole, učitelji koji rade u Područnoj školi "Dobrnja"(Osnovna škola "Mramor"): Mirsada Baraković, Mirela Halilović, Nirvana Džambić, Salih Žigić pokrenuli su akciju kako bi ova škola dobila drugačiji izgled.

Okupili smo zajedno sva udruženja i sve one koji bi mogli pomoći da ovu ideju sprovedemo u djelo. Na zajedničkom sastanku sa Vijećem roditelja naše područne škole, MZ Dobrnja, Udruženjem penzionera Dobrnja, KUD-om "Mladi rudar Dobnja", Džematskim odborom Dobrnja, odlučili smo da krenemo sa prikupljanjem sredstava za naš projekat.

Tuzlarije


Rezultati su bili zadivljujući. Svi sadašnji mještani MZ Dobrnja, a učešće su uzeli i pojedinci koji vode porijeklo iz Dobrnje, dali su svoj prilog za ovu aktivnost. Učenici i učiteljice su spremile Donatorsku priredbu gdje su svoj doprinos dali djedovi nene i dr. Radovi su krenuli uz nesebično zalaganje člana Vijeća roditelja Edina Begića i našeg domara Nihada Mujkića.

Tuzlarije


Iz dana u dan izgled škole se mijenjao. Napokon u maju smo dobili novu fasadu na koju smo veoma ponosni. Sem estetskog, ova fasada ima i veliki značaj kao zajednička akcija svih koji rade i egzisitraju na ovom području. Jedan od učesnika ove akcije je rekao da je ovo prvi puta da svi zajedno učestvujemo u akciji. Na veliko zadovoljstvo ovo nije posljednja aktivnost koja je pokrenuta Po završetku aktivnosti vezanih za fasadu, svi učesnici ovog projekta pokrenuli su aktivnost izmještanja sanitarnog čvora kako bi dobili prostor za još jednu učionicu koja je neophodna za unapređenje rada ove škole.

Tuzlarije

Zaista je velika čast i zadovoljstvo raditi u ovakvoj sredini.

Mirsada Baraković, učiteljica