TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

20.02.2016.
BKC Tuzla:
Predstavljen muzički projekat “Koraci u snijegu”
U okviru obilježavanja desete godišnjice saradnje između Javne ustanove Osnovna škola Pasci i profesora muzike iz Engleske Briana Dipple, sinoć je u Bosanskom kulturnom centru organizovana prezentacija internacionalnog muzičkog projekta pod nazivom “Koraci u snijegu”.

Tuzlarije


U realizaciju ovog projekta pored OŠ Pasci uključeni su bili i učenici Srednje hemijske škole iz Tuzle, potom osnovne škole Prokosovići, Banovići selo, Klokotnica, Brijesnica, a kao gosti nastupili su učenici Srednje muzičke škole iz Tuzle.

Učenici pomenutih škola su uz pomoć profesora Briana Dipple učestvovali u komponovanju muzičkog djela kojeg su prezentirali publici u BKC-u.

- Cilj ovog projekta bio je da kroz petodnevne muzičke radionice poboljšamo sviranje na ritmičkim i melodijskim instrumentima, potom glasovne mogućnosti kod učenika, preciznu intonaciju i pravilnu dikciju. Također, kroz radionice smo nastojali razviti muzičku memoriju te naučiti djecu da donesu estetski sud o djelu kojeg izvode. Sve to smo pokazali na ovom koncertu – kazao je Brian Diplle za Tuzlarije.

Realizacijom ovog projekta sistematizirati će se predhodna znanja ali isto tako steći i primjenjivati nova u izradi organizovanja maštovitih načina improvizovanja pratnje i aranžmana, kazala je Almira Berbić, nastavnica muzičke kulture u Osnovnoj školi Pasci.

Poslušajte šta su još o ovom događaju kazali Elvir Fejzić direktor OŠ Pasci, profesor Brian Dipple i pogledajte kakva je atmosfera vladala u Bosanskom kulturnom centru.Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.