TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

04.04.2016.
Slikom kroz Vivicittu
Tuzlarije


Jučer je u Tuzli po dvadeset i prvi put održala Tradicionalna ulična trka „Vivicitta-Tuzla 2016“. Trka je održana pod pokroviteljstvom grada Tuzle i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, a tehnički organizatori su AK „Sloboda-Tehnograd“ i Sportski savez grada Tuzle.

U glavnoj trci na 12 km pobijedio je Osman Junuzović iz AK „Doboj Istok“, drugi je bio Milos Mitrović iz AK Mladost iz Srbije, dok je treće mjesto osvojio Zaim Šuman iz AK „Goražde“.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila državna reprezentativka i olimpijka Lucija Kimani iz AK „Borac“ sa rezultatom ispred takmičarki iz AK „Mladost“ iz Užica (Srbija) Tamare Mićević i Ane Sekulić.

Nagrade u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji uručio je gradonačelnik Tuzle gospodin Jasmin Imamović.

U ostalim kategorijama pobjednici su: Eldar Mehmedović (OŠ „Novi Grad) i Milica Žunić iz Srbije u kategoriji od 5. do 7. razreda. Kovačević Denis iz OŠ „Sjenjak“ i Amra Musemić iz OŠ „Pazar“ pobjednici su u kategoriji u kategoriji 8. i 9. razreda.

Pobjednici trke na 1km u kategoriji srednjškolaca za 1. i 2. razred su Dino Jahić iz Medicinske škole i Hasanbašić Mubina iz Medicinske škole, a Jasmin Jusić iz Građevinskogeodetske škole i Adisa Belkić iz Ekonomske škole pobjednici su u kategoriji 3. i 4. razreda srednjih škola. Najbolje plasirani studenti su bili Senad Softić sa Fakulteta za sport i tjelesni odgoj i Selma Omerović sa Mašinskog fakulteta.

Najzanimvljivija trka je bila u kategoriji cicibana i cicibanki koji su trčali dužinu od 200m na kojoj su nastupili učenici iz OŠ Sjenjak i predstavnici škola sporta koju vodi Armin Mujić. Pobjednici su Amar Bećirović i Ena Bećirovic, dok su druga mjesta osvojili Emir Husagić i Zerina Husagić, a treći su bili Dženan Brčaninović i Amila Delalić.

Najmasovniji nastup imali su studenti Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, kao i Osnovna škola Banovići, OŠ Grivice koje su zahvaljujući podrsci World Vision u Tuzlu dosli sa 107 učenika, a od srednjih škola ističemo nastup Medicinske, Ekonomske i Mašinske škole. Prema procjenama organizatora, današnja Međunarodna ulična trka „Vivicitta“ bila je jedna od najmasovnijih u kojoj se nastupilo preko 1500 takmičara - Generalni sponzor trke bila je Tuzlanska pivara, a generalni medijski pokrovitelj trke je Sport – prvi bh.sportski list.
Sponzori su Umeldalekovod montaža, BH telecom, BH pošte, Cestotehnik, a tehničku organizaciju pomogli su MUP-TK, Dom zdravlja Tuzla, Eletrodistribucija Tuzla, i Udruženje studenata „MEDICUS“ Tuzla, koje je u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona u sklopu trke obilježili Svjetski dan zdravlja dijeljenjem letaka i besplatnim mjerenjem šećera u krvi, pritiska i ostalih vitalnih parametara.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije