TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

22.12.2016.
Završena prva faza Programa obuke neplivača
Sportski savez grada Tuzla organizovao je besplatan Program obuke neplivača namjenjen djeci petih i šestih razreda osnovnih škola slabijeg socijalnog statusa sa područja grada Tuzla. Program obuke neplivača realiziran je od 24. oktobra do 21. decembra 2016. godine na bazenu Hotela Tuzla.

Tuzlarije


Ovim projektom obuhvaćeno je 135 djevojčica i dječaka, tako da je svako dijete prošlo kroz šest termina obuke i jedan termin provjere stečenih znanja i sposobnosti u ukupnom trajanju od 11 sati.
Vrijednost ovog projekta, je u tome što omogućava svakom djetetu, a posebno djeci slabijeg socijalnog statusa, da nauče osnove plivanja, da se oslobode straha od vode, te pripreme za obuku sportskih tehnika plivanja, kao motoričke aktivnosti, nužno potrebne svakom čovjeku.

U programu je učestvovalo 9 odjeljenja, iz slijedećih osnovnih škola:
JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabitilitaciju slušanja i govora Tuzla, OŠ "Centar", OŠ "Podrinje", OŠ "Miladije", OŠ "Solina", OŠ "Slavinovići", OŠ "Bukinje", OŠ "Sveti Franjo" i Međunarodna osnovna škola.

Nakon što su novopečeni plivači pokazali šta su naučili tokom ovog projekta uručeni su i cetrifikati za sve učesnike programa.

Tuzlarije


Sportski savez grada Tuzla, zahvaljuje se pokrovitelju Gradu Tuzli, sponzorima "Raiffeisen BANK" d.d BiH i "Aquatech" Tuzla koji su podržali ovako važan projekat i bez kojih se isti ne bi mogao organizovati i sprovesti na potrebnom nivou.

Sportski savez grada Tuzla