TUZLARIJE - HUMANOST

06.03.2009.
Pisma čitalaca
Apel za pomoć Bekrić Selmiru


Mailom nam se javio Kemal Suljić sa molbom da objavimo apel za pomoć u prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za liječenje Bekrić Selmira kojem je u UKC Tuzla dijagnosticirana leukemija.

Ovim putem vam se obracamo sa molbom da se pridruzite akciji za prikupljanje novcanih sredstava tesko oboljelom Bekric Selmiru rođenom 07.02.1982 godine u mjestu Sladna kod Srebrenika. On lezi u bolnici klinickog centra Tuzla i dijagnosticirana mu je bolest "Leucosis acuta myeloica" u narodu poznata kao Leukemija.

Njegov jedini spas je skupa operacija presadjivanja kostane srzi koja treba da se obavi u jednoj od specijaliziranih klinika u inostranstvu, a za koju je potrebno sakupiti velika novcana sredstva. Za operaciju i post-operativni tretman potrebno je skupiti oko 130 000 EUR-a.

Otac, demobilisani borac Armije BiH, trenutno nezaposlen koji je i sam obolio, ovim putem poziva sve ljude dobre volje da se pridruže akciji za spas njegovog sina jer Selmir nema vremena da čeka. Sa svakim danom čekanja njegove šanse za preživljavanje su manje.

U nadi da cete se pridruziti ovoj akciji prikupljanja pomoci saljemo vam i fotografiju oboljelog, broj ziro racuna na koji je potrebno uplatiti sredstva te odobrenje Opcine Srebrenik za prikupljanje pomoci oboljelom.

S postovanjem!