TUZLARIJE - HUMANOST

13.03.2009.
Humanitarni telefon za pomoć Bekrić Selmiru


O Bekrić Selmiru smo već pisali a sada smo dobili vijest da je kod BH Telecoma otvoren humanitarni telefon za pomoć oboljelom Bekriću. Pozivom na broj 090 292 022 donirate 3KM za Selmirov spas

Zvati možete samo sa fiksnog telefona ili sa mobitela na pretplatu. Za pozive iz inostranstva broj je: 00387 90 292 022

Bekric Selmir je rođen 07.02.1982 godine u mjestu Sladna kod Srebrenika, već godinu dana boluje od leukemije i njegova jedina šansa za život je skupa operacija presađivanja koštane srži koju treba obaviti u inostranstvu. Za operaciju i post-operativni tretman potrebno je sakupiti oko 130 000 EURa.

Selmir se i dalje nalazi u bolnici na odjeljenju Hematologije UKC Tuzla, gdje je primio osmu po redu i najtežu do sada chemoterapiju od koje se uz teške bolove uspiješno oporavlja. On ima šanse da preživi, ali njegova porodica i roditelji nisu u mogućnosti da sami finansiraju ovu skupu operaciju.

Zato Selmir svoju šansu vidi u vama, humanim ljudima koji mogu i hoće da pomognu. Udružimo se, pozovimo ovaj broj, samo tako možemo pomoći Selmiru. Ali se mora djelovati brzo jer svakim danom čekanja njegova bolest se širi i Selmirove šanse za život su manje.

Porodica Bekrić se ovom prilikom zahvaljuje svim humanim ljudima koji su se uključili u akciju za spas Selmira. Svima koji su donirali novčana sredstva ili na neki drugi način pomogli riječi zahvalnosti upućuju Selmirova dvogodišnja kćerka Lejla, supruga Jasmina, otac Fehro i majka Mersija, i kako kažu, uz Božiju i vašu pomoć, Selmir će pobijediti ovu bolest!