TUZLARIJE - HUMANOST

25.11.2009.
Večeras u Mejdanu
Odigrana humanitarna utakmica za pomoć Meliki Spahić


Grupa na facebooku za pomoć liječenju Melike Spahić zajedno sa “Novinarskom reprezentacijom TK” organizovala je večeras u SKPC “Mejdan” humanitarnu fudbalsku utakmicu. Protivnik u ovom susretu novinarima Tuzlanskog kantona bile su estradne ličnosti BiH, a sav prihod prikupljen na utakmici će biti usmjeren za liječenje mlade majke Melike Spahić.



Ulaz na utakmicu bio je besplatan, dok su se na svakom ulazu na A i B tribini nalazile kutije gdje su posjetioci mogli da ubacuju novac, onoliko koliko ko želi.


Ekipa novinara TK


Odziv Tuzlaka bio je solidan, moglo je i bolje, kažu posjetioci koji su došli da podrže ovaj projekat. Tokom utakmice u više navrata oficijelni spikeri su ponavljali humanitarne brojeve telefona.



Melika Spahić trenutno se nalazi na UKC-u Tuzla, gdje prima VIII ciklus hemoterapije i nije bila prisutna na utakmici. Na poluvremenu organizator i osnivač facebook grupe Edib Kravić prenio je Melikine pozdrave prisutnima te motivirao posjetioce da ubacuju novac namijenjen za pomoć Meliki, što su građani i učinili.



Svoj doprinos dali su i akteri utakmice “Novinarska reprezentacija TK” i “Humane zvijezde BiH” te mnogobrojna udruženja iz Tuzle i pojedinci. Prvo poluvrijeme završeno je u korist ekipe “Humane zvijezde”, dok je drugo poluvrijeme proteklo više u zabavnom karakteru, da bi rezultat na kraju bio izjednačen 10 – 10.


Humane zvijezde BiH


U narednom periodu nastaviće se aktivnosti kako bi se prikupila neophodna sredstva za liječenje naše sugrađanke. Biće organizovana aukcija u BKC-u, dok će 01.12.2009 u Narodnom pozorištu Tuzla biti odigrana predstava “Iza kulisa”, a sav prihod prikupljen od prodaje ulaznica biće uplaćen na Melikin račun.

S.P.