TUZLARIJE - HUMANOST

19.06.2010.
Apel za pomoć Edinu Šehanoviću iz Tuzle
Za operaciju očiju potrebno 6000 eura


Dvadesetogodišnjem Edinu Šehanoviću iz Tuzle, nedavno je dijagnostikovana teška bolest očiju usljed koje dolazi do naglog slabljenja vida.

Sa problemom naglog povećanja dioptrije, Edin se bori već godinama, međutim, u posljednje vrijeme iznos dioptrije povećao se na minus šest, nakon čega su mu ljekari Univerzitetsko-kliničkog centra preporučili hitnu operaciju.

Dana 17.06.2010. godine obavljen je pregled u Zdravstvenoj ustanovi „Sveti Vid“ u Beogradu, te je doktor specijalista predložio operativni zahvat za najdalje 6 mjeseci. Ovaj komplikovani operativni zahvat iziskuje troškove u visini od oko 6000 eura.

Navedeni iznos Edinovi roditelji od svojih skromnih primanja ne mogu obezbjediti. Majka Hanifa je bolesna i već godina ne radi, a otac Vahid je stopostotni ratni vojni invalid, koji četveročlanu porodicu prehranjuje sa oko 390 maraka penzije.

Ovim putem, porodica Šehanović, moli sve humane ljude i one koji imaju sluha za tuđe probleme da se jave i pomognu mladom Edinu, kako ne bi u potpunosti izgubio svoj vid.

Brojevi računa na koje se mogu uplatiti sredstva za Edinovo liječenje:

KM – 1321002006876076 kod NLB Tuzlanske banke d.d. Tuzla na ime Hanifa Šehanović, sa naznakom „za Edu“ DEVIZNI – 19250334944 kod Raiffeisen bank d.d. BiH, Filijala Tuzla, na ime Hanifa Šehanović, sa naznakom „za Edu“.