TUZLARIJE - HUMANOST

01.11.2010.
Pomoć za porodicu Halilović


Aktivisti mjesnog ogranka Slavinovići Saveza za bolju budućnost – SBB BiH Fahrudin Radončić općine Tuzla posjetili su jučer četveročlanu porodicu Halilović nastanjenu u tuzlanskom naselju Ši Selo, te im ovom prilikom uručili pomoć u vidu paketa prehramebnih artikala, odjeće i obuće i ruksaka sa školskim priborom.



Pored uručene donacije, bila je ovo ujedno prilika i da se javnosti još jednom skrene pažnja na težak položaj u kojem se porodica Halilović nalazi. Sadik Halilović već godinu dana nalazi se u teškom zdravstvenom stanju zbog kojeg nije u mogućnosti da radi i da svojoj porodici obezbijedi egzistencijalne potrebe. Sa suprugom i dvije maloljetne kćerke živi u nedovršenoj kući, bez ogrijeva za nadolazeću zimu. Starija kćerka Melisa učenica je drugog razreda osnovne škole i boluje od epilepsije, dok mlađa kćerka Edina ima samo dvije godine, a već joj je dijagnostikovan bronhitis.

Iako će prikupljena i donirana sredstva aktivista SBB-a porodici Halilović dobro doći narednih dana, ona ipak ne predstavljaju dugotrajno riješenje. Stoga se, ovom prilikom, apeluje na sve humane ljude da se odazovu pozivu za pomoć, kako bi porodica Halilović mogla da preživi zimu, a maloj Edini i Melisi barem unekoliko omogućilo pristojno i zdravo odrastanje.


Press Centar Saveza za bolju budućnost BiH
SBBBiH – Fahrudin Radončić
Tuzlanski kanton