TUZLARIJE - HUMANOST

09.11.2010.
Rukometaši škole rukometa Tuzla i Krivaje odigrali humanitarnu utakmicu


Preksinoć, 07.11.2010. sa početkom u 18:00h, pred više od 100 gledalaca u maloj sali dvorane Mejdan u Tuzli, humanitarnu prijateljsku utakmicu su odigrali kadeti Škole rukometa Tuzla i RK Krivaje iz Zavidovića.



Na ovoj utakmici, Škola rukometa Tuzla organizovala je prikupljanje novčanih sredstava potrebnih za liječenje Izete Čebić koja je oboljela od ciroze jetre, a koja je inače majka Arnesa Čebića prvotimca RK Slobode.

Na ulazu u salu bila je postavljena kutija u koju su posjetitelji u skladu sa svojim mogućnostima ubacivali novac
.
Uzmemo li u obzir to da Škola rukometa Tuzla postoji tek nešto više od šest mjeseci, pored pozitivnog rezultata ostvarenog na pomenutoj utakmici, ovaj potez ŠR Tuzla je za svaku pohvalu.

Da se prisjetimo, ŠR Tuzla je formirana s ciljem spašavanja tuzlanskog rukometa. Naime formirana je pred sami početak sezone 2010/2011 kada je nastup RK Sloboda u prvoj ligi federacije bio upitan, odnosno u trenutcima kada je RK Sloboda bila u najtežoj situaciji od svog postojanja, pa može se reći i pred gašenjem. Osnovao ju je prvotimac Ismir Bašić.

Utakmica sama po sebi nije imala veliki rezultatski značaj. Prvih pet minuta nije bilo golova da bi se do kraja prvog poluvremena igralo uglavnom gol za gol. Ništa drugačije nije prošlo ni drugo poluvrijeme.

Pred sami kraj utakmice, kod vodstva Krivaje od 25:24, dječaci iz Škole rukometa Tuzla, prave seriju od 3:0, dižu publiku na noge i dolaze do, za njih vrijedne, pobjede, 27:25. Prisutni na ovoj utakmici su se mogli uvjeriti u činjenicu da je budućnost tuzlanskog rukometa svijetla, ali naravno za sve to treba da imaju sluha nadležne institucije i da pomognu rad sa mladim sportistima.

Što se tiče tribina, pomalo iznenađujuća atmosfera. Ova utakmica je nedvojbeno pokazala to da je tuzlanska publika željna velikih sportskih događaja kakve Mejdan pamti, i da sa nestrpljenjem očekuje bolje rezultate svojih omiljenih klubova.

Za sve koji žele pomoći Izeti Čebić, uplate mogu izvršiti na sljedeći žiroračun:

IKB Banka
134-010-000000012060011-30 .

(Edo Hadžić - sportin.ba)