TUZLARIJE - HUMANOST

11.11.2010.
Akcija radnika Termoelektrane Tuzla
Na račun Amile Džinović uplaćeno 7.000 KM


Potaknuti slučajem Amile Džinović, teško bolesne studentice Medicinskog fakulteta u Tuzli, radnici Termoelektrane Tuzla su odlučili da pomognu u liječenju ove mlade Tuzlanke, te su za deset dana sakupili 7.000 KM.

Akcija, koja je pokrenuta 1. novembra 2010. godine još traje, a do sada prikupljeni novac jučer je uplaćen na račun Amile Džinović.

Prema riječima predsjednika Sindikata Termoelektrane Tuzla, Nijaza Suljića, radnici Termoelektrane, njih 720, redovno se odazivaju na razne akcije humanog karaktera. Nedavno su za svog preminulog radnika, kojem je kuća bila oštećena usljed obilnih padavina i klizišta koja su naš grad zadesila u junu, sakupili preko 8.000 KM za sanaciju.

- Nama ne treba reklama, želimo samo da svojim primjerom potaknemo i druge da se uključe u akciju pomoći za Amilu Džinović. Postoje i druge radne organizacije i privredni subjekti koji imaju veliki broj zaposlenih.

Akcije ovakvog tipa u TE Tuzla sprovode se gotovo svakog mjeseca, radnici bez obzira na primanja, svako prema svojim mogućnostima, nastoje pomoći.

Ovakvi primjeri su pohvalni jer pokazuju da postoje ljudi koji nisu imuni na tuđu bol. Podsjećamo da je Amili Džinović dijagnosticiran agresivni Non-Hodgkin limfom i jedina šansa je presađivanje koštane srži u nekom od inostranih centara. Za ovaj teški i skupi zahvat potrebno je oko 250.000 eura.

S.M.