TUZLARIJE - HUMANOST

06.10.2007.
Potrebna pomoć za Aldina Vrabac Dinu

Aldin Vrabac Dino rodjen je 01.08.1976. godine u Sarajevu. Odrastao je u Zvorniku gdje ga je zatekao i rat te je 1992. izbjegao u Tuzlu. Cim je napunio dovoljno godina aktivno se ukljucio u odbranu Bosne i Hercegovine kao clan Armije BiH. Nakon zavrsetka rata, 1996. godine vraca se u rodno Sarajevo gdje započinje novi zivot.

Kao i svaki mladi covjek nadao se boljem zivotu i sanjao da jednog dana zasnuje svoju porodicu. Njegovi snovi su se uskoro poceli ostvarivati. Upoznao je osobu svog zivota i odmah je znao da sa njom zeli ostati zauvijek. Ozenio se 2001. godine, a 2002. vrhunac njegove srece je bio kada je na svijet dosao jedan mali prekrasni djecak, njegov sin. Bio je sretan, borio se za svoju porodicu, vrijedno radio i radovao se svakom novom danu. Ali iznenada je poceo osjecati zdravstvene tegobe. Uradio je ispitivanja, a rezultati su bili porazavajuci.

Receno mu je da je obolio od opake bolesti po imenu Glomerulonephritis. Bolest je neizlijecivo oboljenje bubrega i krajnji ishod bolesti je hemodijaliza, a zatim i smrt.

Iako zatecen strasnim vijestima Dino se nije dao obeshrabriti. Nastavio je da radi i da se brine o svojoj porodici, istovremeno pokusavajuci da nadje lijek. Iako hrabar i rijesen da pobjedi opaku bolest 11.07. 2006. dolazi do otkazivanja oba bubrega i on hitno biva upucen na program hemodijalize.

Jedini spas za ovog mladog covjeka je transplatacija bubrega, a s obzirom da nema zivog donora koji mu je u krvnom srodstvu prisiljen je potraziti u nekoj od evropskih klinika. Operacija ce najvjerovatnije biti izvrsena u Francuskoj, a da bi do toga doslo Dino treba uplatiti 80 000 Eura.

Njegova jedina nada ste Vi koje na ovaj nacin molimo da, koliko ste to u mogucnosti, pomognete da se spasi jedan mladi zivot i da jednom malom djecaku omogucimo da odrasta uz svog oca. Klikom na sliku desno otvorit ce Vam se novi prozor sa svim neophodnim informacijama za uplatu donacije.
Ziro racun

Ukoliko imate pitanja Aldina mozete kontaktirati direktno putem telefona 033674399, 062978562 ili putem maila [email protected]




ZA UPLATE IZ BOSNE I HERCEGOVINE

129 0000 0000 0000 6
40079622000
VRABAC ALDIN
HVB-CENTRAL PROFIT BANKA

Priredio(la): S.M.