TUZLARIJE - HUMANOST

10.09.2011.
Apel za pomoć
Porodici Ahmeta Mešanovića potrebna je pomoć


Tužnu životnu priču bilježimo u naselju Gornja Miričina kod Gračanice, tačnije u mjestu Ratiš Mahala. U trošnoj šupici, koja im je jedini krov nad glavom, živi nepokretni Ahmet Mešanović, otac troje djece.



Ahmet je nekada samostalno radio kao građevinski radnik i tako uspijevao prehraniti porodicu, no prije mjesec dana dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je teško povrijeđen. Ostao je potpuno paralizovan, oduzeta mu je lijeva strana tijela a izgubio je i pamćenje. Težak život, od tog trenutka postaje za porodicu Mešanović prava patnja.

Ahmetovi roditelji koji žive u istoj kući također su bolesni a svakoga dana gledaju izgladnjele djevojčice od kojih najmlađa ima samo dva mjeseca. Ahmetov brat Rasim pokušava im pomoći.


„Djeca su gladna. Ahmet je nekada bio jedini koji je zarađivao neki dinar, sad je i njemu potrebna pomoć“, kaže Rasim.

Porodici je potrebno sve, od novca, krova nad glavom, hrane, odjeće, obuće, invalidskih kolica. Ukoliko ste u prilici da im na bilo koji način pomognete možete im se javiti na br. telefona 062-960-987 ili direktno uplatiti sredstva u Uni Credit banci na žiro račun 3386202130814961.

D.Durmić