TUZLARIJE - HUMANOST

20.09.2011.
Realizovana humanitarna akcija za Kliniku za dječije bolesti


Zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji, koju su organizovali Trgovački lanac Bingo i vodeći brend među pelenama, Pampers, skupljena su sredstva za kupovinu EEG aparata, koji je danas uručen Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.



ELEKTROENCEFALOGRAFIJA (EEG) je dijagnostička metoda koja na komforan način daje uvid u bioelektričnu aktivnost mozga. U dijagnostičke svrhe može se višekratno ponavljati i na taj način pratiti promjene funkcionalnog stanja živčanog sistema mozga. EEG je potpuno sigurna i bezbolna pretraga koja daje dosta podataka o stanju moždane aktivnosti, kod sumnje na epilepsiju, te kod praćenja i terapije epilepsije, kod upala mozga, povreda i tumora mozga, perinatalnih oštečenja, kao i kod praćenja komatoznih stanja, te potvrde moždane smrti.



U periodu od 27. maja do 27. jula 2011. godine Bingo i Pampers organizovali su humanitarnu akciju, koja je sprovedena u svim Bingo objektima širom BiH.

Kupovinom bilo kojeg Jumbo pakovanja pelena Pampers u Bingu, kupci su donirali 1 KM za kupovinu EEG aparata, i u toku dva mjeseca prikupljeno je dovoljno sredstava za kupovinu ovog uređaja.