TUZLARIJE - HUMANOST

16.08.2012.
Forumaši Tuzlarija
Istrajni u humanoj misiji

Čari ramazanske atmosfere još su ljepše ako se podijele sa drugima. Usrećiti nepoznatog, udijeliti lijepu riječ onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh na dječijem licu neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ograničenja.



Tokom mjeseca Ramazana forumaši Tuzlarija učinili su sve ovo i puno više. U dva navrata podjelili su 50 koverti sa novčanim iznosima povratnicima šire regije Srebrenice, a koje su na njihove adrese uputili naši prijatelji iz cijelog svijeta.











Osim toga, bili su tu i paketići za najmlađe, odjeća za mještane različitih uzrasta, a naši vjerni prijatelji pobrinuli su se da iftarska sofra u Pobuđu bude bogatija i da naši prijatelji iz ovih krajeva dobiju fotografije sa naših ranijih susreta. Činjenica da mnoga djeca odrastu, a da u porodičnom albumu nemaju svoje fotografije iz minulih vremena naš je motiv da im prilikom svake posjete uručimo nekoliko fotografija. U tome uvijek imamo podršku naših prijatelja iz Foto studija „Muđi“ koji na ovaj način čuvaju uspomene našoj maloj raji iz Podrinja.





Ovog Ramazana posjetili smo Križeviće, Veliće, Muškiće, Hasanoviće, Rovaše, Kaldrmicu, Đugum, Pobuđe, ramazansku čaroliju širili i u Novoj Kasabi, Potočarima, Mramoru kod Tuzle, a ponosni smo i na naše posjete mještanima koji žive u Opštini Srebrenik, u mjestima Potpeć i Seona.
Vjerujemo da svi ljudi oko sebe mogu učiniti mala, a ujedno velika djela za ljude u svom okruženju i tako oplemeniti svoju dušu pomažući drugima.


B.K.

Vezani članak:
Ramazanske aktivnosti forumaša Tuzlarija