TUZLARIJE - HUMANOST

10.09.2012.
Humanitarno udruženje ˝Poklon dvostruke radosti˝
Apel za pomoć porodici Nevzete Smajlović


U nedelju 09.09.2012. godine, članice volonterskih humanitarnih udruženja Poklon dvostruke radosti i Hedija Tuzla, obišle su porodicu Nevzete Samajlović. Ono što se moglo vidjeti na licu mjesta smekšalo bi i najtvrđe srce s obzirom kroz šta je prolazila i još uvijek prolazi ova porodica.



Nevresa Smajlović (46), majka petoro djece, udovica već 8 godina, teški je bolesnik prikovan za krevet. Ima karcinom grlića maternice i ide na hemoterapiju, oštećene lumbalne pršljenove zbog čega ima bol u lijevoj nozi i ne može je pokretati, sekundarnu anemiju, probleme sa bubrezima ...

Za lijekove potroši 200 KM mjesečno, koliko i dobije od penzije koju dobija nakon smrti muža. Muž Mehmed je bio borac u proteklom ratu. Poslije rata je obolio i umro, te zbog toga nema nikakvu naknadu. Dvoje djece školuje, kćerka je II srednje Hemijske. Sin je bio ozbiljno bolestan tako da je izgubio par godina i sad je III razred. Starija dva sina su završili srednju ali nemaju posla. Najstarija krćerka je udata i ne živi s njima.

Sećija na kojoj Nevresa provodi 24 sata dnevno je stara i u jako lošem stanju što dodatno pogoršava njeno već loše zdravstveno stanje.

Pomozite ovoj porodici. Ako neko ima sećiju ili veš mašinu, nešto posteljine da donira. Treba im mnogo što-šta, i hrana, i sredsta za higijenu, odjeća ... dugi niz godina nisu imali vodu, od ove godine je imaju ali je kupatilo oronulo i neuslovno za korištenje.

Možete ih naći u ulici Gornji Mosnik br. 5 ili nazvati na telefon 061 692 561. Molimo da se naznačeni broj ne zove bez prijeke potrebe jer žena je jako slaba i teško govori.

Možete nas pratiti na FB-u, na slijedećim stranicama:
Poklon dvostruke radosti
Hedija