TUZLARIJE - HUMANOST

25.06.2013.
Bosanski kulturni centar
Održan humanitarni koncert za Mevludina Smriku


U Bosanskom kulturnom centru Tuzla u ponedjeljak je održan humanitarni koncert ilahija i kasida. Sredstva prikupljena od prodatih ulaznica namijenjena su za liječenje Mevludina Smrike, Zeničanina koji je obolio od leukemije.



- Mevludin Smrika je brat od naše prijateljice, tako da sam ja skupa sa ostalim studentima iz Tuzle odlučila da organizujemo koncert kako bi i mi dali svoj doprinos njegovom ozdravljenju. Pored koncerta, u proteklom periodu organizovali smo i prodavanje kolačića na ulicama Tuzle – kazala je Armina Čaušević u ime organizatora koncerta.



Udruženim snagama za ozdravljenje Mevludina Smrike ilahije i kaside su učili: Hor Nuru´ayni (Kalesija), Hor Gazi Turali-beg (Tuzla), Hor „Selimija“ (Doboj) i Hor "Ismihan". Također, lijepom pjesmom prisutne su počastili vokalni solisti Mirza Selimović i Edin Šarić.















Na kraju koncerta organizatori su se zahvalili svim učesnicima uvjereni da će dobrota i humanost pomoći Mevludinu Smriki.

Mevludin Smirko je rođen 07/11/1988. godine, a obolio je od LYMPHOMA IYMPHOBLASTICUM LEUCOSIS. Prošle godine je zahvaljujući dobrim ljudima i garanciji Otvorene mreže uspješno izvršena transplantacija koštane srži u C.H.U. Tibingen, nakon čega se vratio kući u Zenicu. Međutim, kada je u maju mjesecu ove godine otišao na redovni kontrolni pregled doktorski tim u pomenutoj klinici je utvrdio da Mevludin treba dodatno da koristi vrlo skupocjenu terapiju te da mu je potreban najvjerovatnije još jedan operativni zahvat jer je u postoperativnom periodu došlo do određenih komplikacija.

Mevludinu Smriki možete pomoći uplatama na žiro račun ili pozivom jedinstvenog humanitarnog broja 1330 ili 1350 čime donirate 2 KM.

Broj žiro računa na koji možete uplatiti sredstva IK banka 134-010-0000000120-poziv na broj banke 010-004-00000039

S.P.